فرهنگ هر گروه قومي و منطقه عمدتاً به غذا و غذاهاي آن منطقه مربوط مي شود. هر كجا كه سفر كنيد ، با انواع غذاهاي محلي روبرو خواهيد شد كه نشان دهنده سبك زندگي و فرهنگ مردم است. برخي از اين غذاها با گذشت زمان محبوبيت بيشتري پيدا كرده اند ، برخي از آنها نيز …
غذاي بنفش ايراني كه ثبت ملي شد! تصاوير https://fun4all.ir/غذاي-بنفش-ايراني-كه-ثبت-ملي-شد-تصاوير/ سرگرمي براي همه Tue, 27 Apr 2021 01:11:15 0000 عمومي https://fun4all.ir/غذاي-بنفش-ايراني-كه-ثبت-ملي-شد-تصاوير/ فرهنگ هر گروه قومي و منطقه عمدتاً به غذا و غذاهاي آن منطقه مربوط مي شود. هر كجا كه سفر كنيد ، با انواع غذاهاي محلي روبرو خواهيد شد كه نشان دهنده سبك زندگي و فرهنگ مردم است. برخي از اين غذاها با گذشت زمان محبوبيت بيشتري پيدا كرده اند ، برخي از آنها نيز …
فرهنگ هر گروه قومي و منطقه عمدتاً به غذا و غذاهاي آن منطقه مربوط مي شود. هر كجا كه سفر كنيد ، با انواع غذاهاي محلي روبرو خواهيد شد كه نشان دهنده سبك زندگي و فرهنگ مردم است. برخي از اين غذاها با گذشت زمان محبوبيت بيشتري پيدا كرده اند ، برخي از آنها نيز هنوز به اندازه كافي شناخته نشده اند.
به گزارش “سرگرمي براي همه” ، “ليست اسكند” بعدا نوشت: “غذايي كه امروز درباره آن صحبت مي كنيم يكي از جالب ترين غذاهاي محلي در ايران است كه رنگ آن بيش از هر چيز ديگري توجه را به خود جلب مي كند.”
در خراسان جنوبي يا بهتر بگوييم در بيرجند غذايي به نام نوستالژي وجود دارد كه با پنير دلمه درست مي شود و بنفش است. شايد از خود بپرسيد كه چگونه غذاي كشك به جاي سفيد مي تواند بنفش شود. دليل اين تغيير رنگ اين است كه مردم بيرجند از نوع خاصي از پنير دلمه اي به نام قروت ، قروت يا كشك سياه استفاده مي كنند.
خارش هم پودر است و هم جامد كه با حل شدن در آب تغيير رنگ داده و به بنفش تبديل مي شود. عصاره حاصل از آن به دو صورت مصرف مي شود: يا آب پز يا سرد. پنير كوروت كوروت مانند ساير پنيرهاي كوكتي از محصولات حيواني تهيه مي شود.
كوروت يك ماده غذايي مقوي است و در سال 1397 اداره كل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري خراسان جنوبي “ميز ارغوان بيرجند” را براي وارد كردن هرچه بيشتر اين غذا نگهداري كرد و كوروت در فهرست ميراث ملي ثبت شد. مراسمي با حضور 1200 بيرجندي ساكن تهران كه غذاي لذيذي براي آنها سرو شد و سپس به عنوان ميراث ملي ناملموس ثبت شد. پس از آن ، دبير جشنواره سفره بنفش بيرجندي اعلام كرد كه تصميم گرفته شده است مراسم مشابهي در اين ايالت برگزار شود.
با قدرت اين غذا ، قاروت به منوي رستوران راه پيدا كرد و سرآشپزها هنگام استفاده از آن شروع به خلق كردند. از قروت براي ايجاد غذاهاي مخلوط مانند پيتزاي قروت استفاده مي شد. اهميت اين غذا به عنوان نماد فرهنگي مردم منطقه خراسان روز به روز در حال افزايش است و امروز در صورت سفر مقامات كشور به بيرجند ، با اين غذا از آنها پذيرايي مي شود. پنير كوروات را تقريباً در همه جا مي توانيد پيدا كنيد ، زيرا اين غذا براي بيرجندي ها بسيار مهم است و هر كجا كه مي روند مي فروشد و شكوفا مي شود.
اما اين پنير دلمه اي خاص كه توسط مردم بيرجند استفاده مي شود چيست؟ Korut در واقع يك پنير خامه اي معمولي است كه فرآيند خاصي را طي كرده است. آب پنير محصول جانبي كره است. يعني وقتي كره از ماست درست مي شود ، آن را با آب مي مانند كه همان شير دوغ است. براي تخليه آب دوغ ، آن را در كيسه هاي مخصوص ريخته و عصاره ماست بدست مي آورند كه به آن ناپا مي گويند. با خشك كردن ماست ، عصاره كشك تشكيل مي شود و با جوشاندن آب ذوب شده از ماست ، توت سياه بدست مي آيد. پنير كوكي بيرجندي يا قروت از چدن درست مي شود: گلدان هاي مسي ، كه رنگ آن را تغيير مي دهد. البته آنها مي گويند دليل اين امر اين است كه ثروت از ارزش غذايي بالايي برخوردار است.
دستور العمل كوروت
براي تهيه اين غذا به پياز سرخ شده يا سير ، عصاره زنجبيل ، دارچين ، نمك و فلفل نياز داريد. ابتدا سوراخ هاي بيني را چند ساعت خيس كنيد ، سپس آنها را با گردو بزنيد تا روغن اضافه شود. سپس به آرامي آب اضافه كنيد تا مخلوط غليظي ايجاد شود. مخلوط را روي هم قرار دهيد تا عصاره گياهي بدست آوريد. در يك كاسه جداگانه پياز يا سير را سرخ كنيد ، سپس عصاره را اضافه كرده و بگذاريد دم بكشد. مراقب باشيد قبل از جوشاندن غذا را از روي حرارت برداريد. در آخر با دارچين تزئين كرده و با نان سرو كنيد. گاهي از آن به عنوان سس براي بادمجان ، سيب زميني ، كدو تنبل و سبزيجات پخته شده مانند اسفناج استفاده مي شود.
آخرين كلمه
بنابراين ، اين غذا يكي از غذاهاي كمتر شناخته شده در ايران است كه هم خوشمزه است ، هم به راحتي آماده مي شود ، هم به سرعت آماده مي شود و هم بسيار مقوي است. علاوه بر اين ، مواد اوليه پخت و پز به راحتي يافت مي شود. اين غذاي خوشمزه را از دست ندهيد.
انتهاي پيام: